[ad_1]
حمزه احمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا این میزان تهیه طرح را طی سال جاری اعلام کرد و تعداد پروانههای چرای دام منطقه جنوب کرمان را ۲ هزار و ۵۶۳ فقره دانست.
وی تعداد بهرهبرداران مرتع جنوب کرمان را ۶ هزار و ۷۰۵ خانوار برشمرد و از تمدید ۳۰۶ پروانه چرای دام طی سال جاری خبر داد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان با بیان اینکه ۷۵۷ هزار و ۶۳۹ واحد دامی مجاز در جنوب کرمان وجود دارد، تعداد دامهای موجود منطقه را یک میلیون و ۶۱۷ هزار و ۲۴۳ راس برشمرد.
وی به حوزه پروانههای دام اشاره کرد و گفت: پروانههای صادره چرای دام تا پایان سال ۹۸، باید حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۰ منجر به طرح اجرایی مرتعداری شود، در غیر این صورت، پروانه صادر شده اعتبار نخواهد داشت.
احمدی با بیان اینکه پروانههای چرای دام، دارای مجوز بهرهبرداری موقت و یک ساله عرصههای مرتعی است، افزود: بهرهبرداران بایستی هر سال با پرداخت عوارض نسبت به تمدید پروانه چرای خود اقدام کنند.
وی ادامه داد: صاحبان پروانه چرا، موظفند، در بازه زمانی باقیمانده، ضمن مراجعه به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستانها، نسبت به ارائه درخواست تهیه طرح مرتعداری در سال جاری، اقدام کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان اظهار داشت: اجرای صحیح طرح مرتعداری، ضمن بهبود و ارتقای پوشش گیاهی و افزایش ظرفیت مرتع باعث بهبود معیشت بهرهبرداران هم میشود.
وی هویت قانونی به حقوق بهرهبرداری عرفی مرتعداران، ایجاد حس مالکیت بر مراتع، استفاده بهینه و مدیریت بهتر بر عرصهها، جهتگیری به سمت ایجاد پایداری مدیریت با زمینهسازی مشارکت در راستای احیا، اصلاح و توسعه مرتع، ایجاد انگیزه سرمایهگذاری توسط مرتعداران به دنبال احساس امنیت شغلی، تضمین اعمال مدیریت پایدار و کاهش انگیزههای تخریب و ایجاد ارتباط مناسب برای انتقال شیوههای نوین بهرهبرداری و استفاده از دانش بومی را از مزایای تهیه و اجرای طرح مرتعداری دانست.
احمدی به طرحهای مرتعداری تلفیقی نیز اشاره کرد و کاهش اتکا به پوشش گیاهی مراتع، ارتقا و بهبود معیشت بهرهبرداران، ممانعت از هم گسیختگی مرتع و کاهش واگذاری ظرفیتهای شناسایی شده را از مزایای این طرح برشمرد.
وی ادامه داد: کاهش فشار بر مراتع، جلوگیری از بی نظمی در بهرهبرداری، قانونمند کردن شرایط و شیوه بهرهبرداری در زمینه تعداد دام، زمان و مدت بهرهبرداری از دیگر مزایای این طرح است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان با بیان اینکه افزایش دام در مرتع لزوما منجر به افزایش تولید نمیشود، تصریح کرد: با ایجاد حساسیت و فرهنگ سازی در جامعه و استفاده از مرتع متناسب با ظرفیت مجاز باید این باور اشتباه را در بین مرتعداران از بین برد.
وی بر لزوم تسریع در تحقق مدیریت پایدار و بهرهبرداری اصولی تاکید کرد و این مهم را از اولویتها و سیاستهای اصلی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور دانست.
اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان مستقل از مرکز استان، هفت شهرستان را تحت پوشش دارد.
[ad_2]
Source link