[ad_1]
محمد اربابی سهشنبه شب در جریان بازدید خبرنگاران از طرح ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: مرحله نخست آبیاری از طریق این طرح به دشت سیستان مهر امسال برای ۳۷ هزار و ۵۰۰ هکتار آغاز شده است.
وی با بیان اینکه برای هر هکتار ۲ هزار و ۳۰۰ مترمکعب آب در نظر گرفته شده است اظهارداشت: تاکنون ۱۶ میلیون و ۸۰۰ مترمکعب از ایستگاه(a) و ۱۶ میلیون و ۸۰۰ متر مکعب از ایستگاه(b) و از طریق ایستگاههای مستقل ۱۵ میلیون و ۷۰۰ متر مکعب آب به مزارع کشاورزی دشت سیستان آب رها سازی شده است.
مدیر دفتر بهره برداری طرح ۴۶ هزار هکتار آبیاری نوین به دشت سیستان گفت: با رها سازی آب از طریق لوله برای نخستین بار کشاورزان شهرستانهای زهک و هیرمند به کشت و زرع پرداختند.
وی تصریح کرد: برنامهریزی تامین آب با هماهنگی وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی به بهترین شکل انجام شده و هیچ منعی برای رهاسازی سهمیه آب طرح ۴۶ هزار هکتار آبیاری نوین دشت سیستان وجود ندارد.
اربابی ادامه داد: تا پایان فصل برداشت کنار کشاورزان هستیم چرا که هدف ما رضایتمندی کشاورزان با همکاری و همراهی تمام مسوولان منطقه است.
وی خط انتقال آب با لوله تا زمین کشاورزی از ایستگاه پمپاژ مادر تا دورترین نقطه منطقه سیستان را ۴۲ کیلومتر و مسیر عبور آن را ۶۵ کیلومتر عنوان کرد.
به گزارش ایرنا طرح انتقال آب به دشت سیستان در پی سفر هیات دولت در ابتدای سال ۹۳ مصوب و با عنایت رهبر معظم انقلاب بخش اول اعتبار آن با رقم ۵۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی تخصیص و جهت اجرا به وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو ابلاغ شد.
با توجه به خشکسالیهای ۲۰ سال سیستان و بلوچستان این طرح میتواند با تامین آب مطمئن در طول سال نوید دهنده رونق کشاورزی منطقه باشد.
سیستان با پنج شهرستان زابل، هیرمند، زهک، نیمروز و هامون در شمال استان سیستان و بلوچستان و همسایگی کشور افغانستان واقع شده است.
[ad_2]
Source link